POLANKA WIELKA
(24.01-28.01.22)
Poniedziałek
Obiad:
Zupa: Pomidorowa wywarze wieprzowym z makaronem (nitki) i warzywami (zabielana) (1,3,7)
Danie główne: Knedle z morelami (3szt), masło, cukier, woda z cytryną i miętą (1,3,7)
Wtorek
Obiad:
Zupa: Koperkowa z warzywami na wywarze drobiowym z ryżem (zabielana) (7)
Danie główne: Kotlet mielony, ziemniaki, buraki, kompot (1,7)
Środa
Obiad:
Zupa: Grysikowa na wywarze wieprzowym z marchewką i warzywami (1,9)
Danie główne: Pierogi ruskie z masłem i cebulką (4szt), kompot (1,3,7)
Czwartek
Obiad:
Zupa: Z łupanego groszku na wywarze drobiowym z ziemniakami (-)
Danie główne: Pulpecik wieprzowy w sosie pomidorowym (zabielanym), ryż paraboliczny, surówka
z czerwonej kapusty (z dodatkiem jogurtu naturalnego), kompot (1,7)
Piątek
Obiad:
Zupa: Krem z buraka na wywarze wołowym (zabielany) z jajkiem (1/2szt)(7)
Danie główne: Paluszki z fileta z mintaja (2szt), ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem, kompot (4,1,3,7)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz